Duintuin

Home / Portfolio / Duintuin
Duintuin

Duintuin en watertuin

Met een hoogte verschil van 1 meter over de lengte van de tuin en aan de beide weerszijden van de tuin bevinden zich houtwallen.

De tuin bestaat uit zandrijke grond en is daarom zeer geschikt om er typische duinplanten in op te nemen. Door in de (gecreëerde) lage gronden, grond verbetering toe te passen, kunnen we een minder snel water doorlatende grond aanbrengen en dit gebied bestempelen tot watertuin waar we twee lagen water in kunnen creëren een eerste laag die altijd onder water staat en een tweede laag die bij extreem nat weer ook onderwater komt te staan. Hierdoor ontstaat er veel dynamiek in de tuin zowel in beweging als in kleur en beplanting.

In het duintuin gedeelte vallen grijze bladkleuren, contrastrijke patronen en felgekleurde bloemen en bessen op en de houtwallen klemmen de tuin natuurlijk in zijn omgeving.

In het watertuin gedeelte wordt ook het regenwater opgevangen van de woning en het zal er ook voor zorgen dat het een veel groener en frisser lagergelegen gebied is. Niet alleen de flora zal een diverse streekgebonden verrijking zijn maar ook de kleine fauna zal zich zeer goed in de tuin thuis voelen.

This entry was posted in . Bookmark the permalink.